de Architect Projectbezoek | 5 april 2018 | Studentenhuisvesting Campus Woudestein Rotterdam door Mecanoo

Als onderdeel van de vernieuwing van Campus Woudestein in Rotterdam ontwierp Mecanoo studentenhuisvesting. In het compacte gebouw liggen 280 zelfstandige studio’s rond een binnenhof. De uitdaging van het project lag in de hoge geluidsbelasting op de gevels en de gewenste korte bouwtijd.


Het verslag van de middag

 Om zoveel mogelijk verdiepingen te kunnen maken is een slanke constructie gebruikt. Dit vereiste een lichte gevel, die vanwege de hoge akoestische randvoorwaarden tegelijk ook goed isoleert. De benodigde diepte voor de suskasten is in het gevelontwerp geïntegreerd. Aluminium zetwerk elementen zorgen voor diepte en schaduwwerking in de gevel.

Vanwege de korte bouwtijd is zoveel mogelijk geprefabriceerd. Kingspan Unidek SIPS-elementen (Structural Insulated Panel System) boden hiervoor uitkomst. Omdat in een vroeg stadium technische informatie beschikbaar was, kon het bouwteam de bouwmethodiek in het ontwerp integreren met behulp van een BIM-model.

De keuze voor het geprefabriceerde systeem zorgde ervoor dat het gebouw snel water- en winddicht gemaakt kon worden. Binnen zeven weken is door Blitta 4000 vierkante meter gevel gebouwd. Zo konden de studenten aan het begin van het nieuwe studiejaar intrek nemen in hun kamers.

Ben je benieuwd naar hoe Mecanoo en het bouwteam de architectuur, constructie, akoestische en energetische eisen en het gevelsysteem op elkaar afstemden en daarmee in een korte bouwtijd de studentenwoningen realiseerden? Op donderdag 5 april organiseert de Architect een projectbezoek aan Studentenhuisvesting campus Woudestein. Meld je nu aan en kom er alles over te weten!

Het projectbezoek biedt je exclusieve toegang tot dit spraakmakende nieuwe architectuurproject. In samenwerking met Kingspan en Blitta verzorgen wij in een compact programma met presentaties door experts, een speciale rondleiding en een afsluitende borrel.

Let op!
Dit projectbezoek is primair bedoeld voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers.
Behoor je niet tot deze groepen? Opgeven voor een plaats is mogelijk, maar je deelname is pas definitief nadat je een akkoord ontvangen hebt van de organisatie (uiterlijk weeek voor het projectbezoek)

      Locatie
      We ontvangen je graag op 5 april bij
      Studentenhuisvestiging Woudestein Rotterdam


Programma donderdag 5 april 2018


15.30 uur     Ontvangst

16.00 uur      Welkom
                      Harm Tilman, Hoofdredacteur de Architect

16.10 uur      Presentatie architect
                      Martijn Meester, Senior Projectmanager Mecanoo

16.25 uur      Presentatie partner
                      Rolf Pennings, Sales Manager SIPs en Mark Kooijman, Projectmanager SIPs Kingspan Unidek Nederland     

16.40 uur      Presentatie partner
                      Frank Vergeldt, Projectleider Blitta B.V.

17.00 uur      Rondleiding Studentenhuisvestiging Woudestein Rotterdam

18.00 uur      Gemeenschappelijke borrel

19.00 uur      Einde programma

 

PARTNERS

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.