Exclusief projectbezoek European Patent Office (EPO) Rijswijk


Na intensief overleg met de opdrachtgever hebben we toestemming gekregen om eenmalig met een select gezelschap dit bijzondere gebouw van Ateliers Jean Nouvel en Dam & Partners Architecten te bezoeken. Na de oplevering op korte termijn is het gebouw voor het publiek gesloten en zal dit niet meer mogelijk zijn.

Ateliers Jean Nouvel en Dam & Partners Architecten realiseerden in nauwe onderlinge samenwerking een modern kantoor met een uitstekend werkklimaat voor het EPO en zijn 1700 werknemers. Een grondige transformatie structureert de organisatie tussen de verschillende bestaande gebouwen. De toevoeging van de glazen nieuwbouw geeft het ensemble nieuw allure.

Het is voor de eerste keer dat in Nederland een dergelijk hoog en slank gebouw is neergezet. Het 26 verdiepingen tellende gebouw is een voor Nederlandse begrippen ongewoon kantoor dat verslag doet van de commitment van dit instituut aan Nederland.

Naast zijn ongewone dimensies (156 meter lang, 107 meter hoog en 12,5 meter diep), speelt het EPO op een bijzondere manier in op zijn plek aan de westkant van Rijswijk en laat het nieuwe mogelijkheden zien voor betekenisverlening door architectuur.

Bekijk het programma >

  


Dit exclusieve projectbezoek is alleen toegangelijk op persoonlijke uitnodiging.

PARTNERS

         


         Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.